Maraş sucuğu, şeker sucuğu, şaran veya köme gibi isimlerle de bilinen cevizli sucuk Anadolu mutfağının sembolik yiyeceklerinden biridir. Cevizli sucuk, iplere dizilmiş olan cevizlerin pekmezli bir şerbete batırılması sonucu elde edilir. Anadolu mutfağında köklü bir geçmişe sahip olan yiyecek özellikle Kahramanmaraş, Elazığ ve Artvin yörelerinde oldukça sık üretilir.
Çitlekçi Cevizli Sucuk Faydaları:
Lezzetli tadı ve besleyici içeriğiyle sevilen bir yiyecek olan Cevizli Sucuk, hem sağlıklı bir atıştırmalık hem de yöresel bir hediyelik olarak bilinir. Cevizli sucuk, cevizde yer alan sağlıklı yağlar, omega-3, magnezyum ve E vitamini gibi zengin içerikler sayesinde son derece sağlıklı bir seçenektir. Yiyeceğin kalorisi, dışarısında kullanılan pekmez veya diğer şekerli içeriğin kullanım oranına göre değişkenlik gösterebilir. Ceviz ile birleşen pekmez vücudun enerji seviyesinin korunmasına yardımcı olur.