Gerede Şak Şak Helva Aşure, geleneksel Türk tatlılarından biridir. İçindeki malzemelerin sağladığı birçok farklı vitamin ve mineral açısından zengin bir yiyecektir.
Helva, genellikle tahin veya fındık ezmesi gibi yağlı tohumlarla yapılır. Bu yağlı tohumlar, E vitamini, B kompleks vitaminleri ve magnezyum açısından zengindir. Bu besin maddeleri, cilt sağlığı, sinir sistemi, kemik gelişimi ve kalp sağlığı gibi birçok biyolojik işlemi destekler. Aşure, diğer taraftan, birçok farklı meyve, tahıl ve ürün içeren karmaşık bir tatlıdır. Bu malzemeler, demir, çinko, folat ve B vitamini açısından zengindir. Demir, oksijen taşıma sistemimiz için hayati öneme sahipken, folat, hücrelerin büyümesi ve çoğalması için gereklidir. Çinko ise bağışıklık sistemi fonksiyonlarını ve hücre gelişimini destekler.
Gerede Şak Şak Helva Aşure, ayrıca lif içeriği yüksek olduğundan sindirim sağlığı için faydalıdır. Ayrıca, içerdiği farklı besinler sayesinde, genel sağlık ve bağışıklık sistemi fonksiyonlarının iyileştirilmesine de katkı sağlar.